محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از تاثیر منفی قطعی ناگهانی برق بر تولید نان گفت و توضیح داد: «اگر در زمانی که دستگاه خمیر میزند برق قطع شود، خمیر دیگر قابل استفاده نیست. فرآیند تبدیل آرد و آب به خمیر حدود دو ساعت زمان میبرد و اگر در […]
محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از تاثیر منفی قطعی ناگهانی برق بر تولید نان گفت و توضیح داد: «اگر در زمانی که دستگاه خمیر میزند برق قطع شود، خمیر دیگر قابل استفاده نیست. فرآیند تبدیل آرد و آب به خمیر حدود دو ساعت زمان میبرد و اگر در این بازه برق قطع شود، خمیر خراب شده یا باید دور ریخته شود یا نهایتاً تبدیل به نان خشک شود.»
وی افزود: «این موضوع در نهایت باعث کاهش سهمیه آرد نانوا میشود، چون سهمیه براساس میزان نانی که پخته و در سامانه نانینو ثبت شده تعیین میشود. وقتی نان تولید نشده، یعنی از آرد استفادهای نشده، در نتیجه سهمیه کاهش مییابد.»
سلیمانی تأکید کرد: «در مواردی که خمیر دور ریخته میشود، نانوا حتی ممکن است به فروش آرد متهم و جریمه شود. ساعات کاری نانواییها محدود است و امکان جبران توقف پخت در ساعات دیگر وجود ندارد.»
وی افزود: «وقتی برق محلهای قطع میشود، نانوایی هم مانند سایر واحدها از دسترس خارج میشود و چون زمان دقیق قطعی برق مشخص نیست، این مسئله کاملاً غیرقابل پیشبینی است. نتیجه آن از بین رفتن خمیر و در نهایت هدررفت آرد یارانهای است.»
رئیس اتحادیه نانوایان تهران گفت: «نان سنگک یک محصول تولیدی است که هزینههای بسیاری دارد. در حال حاضر، آرد فقط ۷ درصد هزینه تولید نان سنگک را شامل میشود. ۹۳ درصد باقیمانده شامل اجاره، حقوق، انرژی و بیمه است. حتی بیمه کارگران از ۱۰ به ۳۰ درصد افزایش یافته است.»
وی اعلام کرد: «اتحادیه آنالیز دقیقی از قیمت تمامشده نان تهیه و به مراجع ذیربط ارسال کرده اما این آنالیز پیش از افزایش نرخ بیمه انجام شده بود. اگر این موارد در تعیین قیمت نان لحاظ نشود، مشکلات نانوایان ادامهدار خواهد بود.»
در این میان، استفاده از تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه سنگک و شاطر اتوماتیک میتواند بخشی از مشکلات نانوایان را کاهش دهد، اما همچنان وابستگی کامل این دستگاهها به برق، چالشی جدی در شرایط ناپایدار فعلی است.
(1)
(1)