https://ofogazarbaijan.ir

شناسه خبر :2856
۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۷

منطقه آزاد ارس به واسطه موقعیت ژئوپلیتکی، ظرفیت‌های علمی و صنعتی و مزیت‌های ویژه سرمایه گذاری و اقتصادی در مسیر تبدیل شدن به کانون فعالیت شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور قرار گرفته است. به گزارش افق آذربایجان،، منطقه آزاد ارس با مرکزیت جلفا و سه ناحیه منفصل به دلیل همجواری با جمهوری های قفقاز جنوبی، […]

منطقه آزاد ارس به واسطه موقعیت ژئوپلیتکی، ظرفیت‌های علمی و صنعتی و مزیت‌های ویژه سرمایه گذاری و اقتصادی در مسیر تبدیل شدن به کانون فعالیت شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور قرار گرفته است.

به گزارش افق آذربایجان،، منطقه آزاد ارس با مرکزیت جلفا و سه ناحیه منفصل به دلیل همجواری با جمهوری های قفقاز جنوبی، نزدیکی به ترکیه و عراق و برخورداری از مزیت انحصاری دسترسی به بازار اتحادیه «اوراسیا»، ظرفیت های بالایی برای ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان دارد.

در واقع موقعیت جغرافیایی بی مانند منطقه آزاد ارس و هزینه کرد بیش از ۵۰۰ میلیون دلاری برای زیرساخت های آن در سال های گذشته، ظرفیت کم مانندی رای برای استقرار شرکت های دانش بنیان در آن با هدف کم کردن هزینه تولید و صادرات و هم افزایی با رقبای خارجی منطقه ایجاد کرده است.

در تایید این ادعا، اشاره به اینکه خالی از لطف نیست که نخستین صندوق پژوهش و نوآوری آذربایجان شرقی و مناطق آزاد کشور در شهریور سال ۱۳۹۸ با سرمایه ثبتی ۳۰ میلیارد ریال و با هدف حمایت مالی از شرکت های فناور و دانش بنیان استان و با ترکیب سهامداری ۳۴ درصدی سازمان منطقه آزاد ارس، ۳۴ درصد شرکت مهندسی شبکه و فناوری اطلاعات همگامان، ۱۷ درصد شرکت ارس تارلا امیر و ۱۵ درصد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در منطقه ازاد ارس به ثبت رسیده است.

این صندوق در ۲ سال نخست فعالیت خود در قالب ارائه تسهیلات و دور ضمانتنامه از محل منابع صندوق و خط اعتباری و محل منابع کارگزاری به ۴۸ شرکت تسهیلات ارائه نموده و ۲۷ مورد ضمانتنامه صادر کرده است.

صندوق پژوهش و فناوری ارس در این مدت با انعقاد قرارداد با صندوق نوآوری و شکوفایی، مبلغ ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به شرکت های دانش بنیان از محل خط اعتباری تسهیلات ارائه کرده و در همین راستا رایزنی های لازم جهت ارائه خدمت رسانی به شرکت های دانش بنیان سایر مناطق آزاد صورت گرفته و درصدد افزایش سرمایه صندوق در اولویت های کاری خود جهت ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.

با این نگاه بود که مهدی قلعه نوی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هفته گذشته پس از بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی منطقه آزاد ارس در نشستی با مدیرعامل این منطقه آزاد تجاری صنعتی با بیان این‌که نقش مناطق آزاد کشور در توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق کلیدی است، گفت: باتوجه به نزدیکی این منطقه آزاد به کشورهای ارمنستان، ترکیه، نخجوان و آذربایجان و نقش ورودی‌اش به اتحادیه اوراسیا، این منطقه را به‌عنوان مقصد صادراتی شرکت‌های دانش بنیان انتخاب کرده‌ایم.

مجید کیانی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس هم با اشاره به اینکه ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در ارس تشکیل شده است، افزود: با ارائه تسهیلات و بسته‌های حمایتی مختلف در تلاش هستیم تا در مسیر فعالیت دانش بنیان ها نقش‌آفرینی پررنگی داشته باشیم.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در شهریورماه سال جاری، اظهار امیدواری کرد: این تفاهمنامه زمینه را برای توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان و خلاق در ارس فراهم کند.

وی ضمن تشریح فرصت‌ها و موقعیت‌های منطقه در خصوص اجرایی‌سازی بندهای تفاهم‌نامه از جمله استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری ارس و تخصیص ۵۰ هکتار از اراضی ارس به شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام آمادگی کرد.

کیانی با اشاره به فعالیت پردیس های دانشگاه تهران و تبریز در منطقه آزاد ارس ادامه داد: جمعیت دانشجویی و نزدیکی ارس به بازارهای اوراسیا، آذربایجان و ترکیه می‌تواند برای شرکت‌های دانش بنیان و خلاق جذاب باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی و صنعت ظرفیت خوبی در منطقه آزاد ارس وجود دارد، خاطرنشان کرد: آنچه به‌طور ویژه باید روی آن تمرکز کنیم، استفاده از فناوری‌های جدید در حوزه کشاورزی و صنعت است.

کیانی بر بهره مندی از ظرفیت کشاورزی و صنعتی این منطقه با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور تاکید کرد و گفت: حرکت به سوی دانش و محصولات نو و متنوع، باعث می‌شود صادرات رونق گیرد که این موضوع اهمیت توجه به شرکت‌های دانش بنیان را بیش از پیش می‌کند.

تکمیل اکوسیستم دانش بنیان ها در ارس

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس از تکمیل اکوسیستم دانش بنیان ها اعم از مرکز رشد؛ صندوق دانش بنیان و پژوهش فناوری؛ شتابندهنده ها و سایر مراکز مورد نیاز برای شرکت های دانش بنیان در این منطقه خبر داد و گفت: اقداماتی که پیش از این در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان در منطقه صورت گرفته بود به مرحله باردهی رسیده است.

کیانی با بیان اینکه از ۵۳ شرکت فناور در مجموعه منطقه آزاد ارس حمایت شده است، افزود: هم اکنون هشت شرکت موفق شده اند به مرحله دانش بنیان برسند.

حضور فن بازار ملی ایران در ارس

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان منطقه آزاد ارس، فن بازار ملی ایران و صندوق پژوهش و فناوری ارس در دهمین نمایشگاه فناوری ربع رشیدی ( رینوتکس ۲۰۲۲) در راستای توسعه همکاری و تسهیل امور مربوط به شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور و فعال در حوزه صنعتی کشاورزی اعم از ارائه تسهیلات مالی، سرمایه گذاری، تضامین، تجاری سازی، بازاریابی و توانمندسازی، فعالیت شرکت های دانش بنیان را در این منطقه تسهیل کرده است .

در این تفاهم‌نامه مقرر شده طرفین در زمینه معرفی شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور حائز شرایط برای دریافت تسهیلات مالی و نیز جهت تجاری‌سازی خدمات و یا تولید و ورود به بازار، معرفی شرکت‌های دانش بنیان خلاق و فناور و ایده‌های نو برای سرمایه‌گذاری خطرپذیر و فراهم کردن کارگزار اختصاصی فن بازار ملی ایران در منطقه آزاد ارس با یکدیگر مشارکت و همکاری کنند.‌

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در خصوص این تفاهم نامه اظهار کرد: در راستای این تفاهم‌نامه از ظرفیت‌های فن بازار ملی ایران برای رفع نیازهای تکنولوژی صاحبان صنایع ارس و معرفی محصولات منطقه در سطح کشور و بین‌المللی بهره خواهیم برد چراکه ما به دنبال افزایش میزان محصولات صادراتی ارس هستیم‌.‌

کیانی افزود: معتقدیم محصولات تولیدی ارس ظرفیت بالایی در حوزه صادراتی دارند به همین دلیل لازم است که در این زمینه یک سری واسطه‌ها زمینه کمک به تولیدکنندگان جهت معرفی محصولات به بازارهای بین المللی به ویژه کشورهای همسایه را فراهم کنند.‌

وی با اشاره به اینکه صندوق پژوهش و فناوری ارس تنها صندوق در بین مناطق آزاد کشور است، گفت: به منظور کمک به تامین مالی زیست بوم دانش بنیان مناطق آزاد، سازمان های مناطق آزاد دیگر را به عنوان سهامداران جدید دعوت کرده و با موافقت هیات مدیره منطقه آزاد ماکو و انزلی بزودی بخشی از سهام دولتی صندوق به آنان واگذار و دفتر صندوق در این مناطق فعال می شود.

حلقه زیست بوم فناوری ارس با همکاری دانشگاه ها تکمیل می شود

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت هم اردیبهشت امسال در همایش مناطق آزاد و اقتصاد دانش بنیان که در ارس برگزار شد، گفت: از توان دانشگاه برای تکمیل حلقه زیست بوم نوآوری و فناوری ارس استفاده خواهیم کرد.

داود یونسیان گفت: زیست بوم فناوری منطقه آزاد ارس حرفه ای تعریف شده است و وجود صندوق پژوهش و فناوری، شتاب دهنده ها، مرکز نوآوری، مرکز رشد سبب شده مجموعه کاملی را برای فعالیت شرکت ها فراهم کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت در ادامه به مزیت‌های منطقه آزاد ارس نسبت به سایر مناطق آزاد کشور اشاره کرد و گفت: ارس صنعتی ترین منطقه آزاد کشور می باشد که در آن صنایع مادر شکل گرفته و برنامه توسعه صنعت در آن کاملا مهیاست.

یونسیان با بیان اینکه دسترسی به ریل و نیز همجواری با سه کشور همسایه که مصرف کننده فناوری هستند نیز دیگر مزیت این منطقه است، گفت: همچنین ارس در حوزه دانش بنیان و فناوری، پیشرو در بین مناطق آزاد کشور است.

وی ادامه داد: دانشگاه علم و صنعت از طریق بروکرها یا کارگزارهای فناوری می‌تواند بین کشورهای همجوار، مناطق آزاد و شرکت‌های دانش بنیان دانشگاهی و غیر دانشگاهی را ارتباط دهد و با شناسایی نیازهای آن‌ها حلقه واسط بین آن‌ها شود.

مشاور فن آوری و نوآوری استانداری آذربایجان شرقی نیز ورود به حوزه فناوری و نوآوری را یکی از مسیرهای توسعه کشور عنوان کرد و گفت: جایگاه منطقه آزاد ارس در حوزه فناوری و نوآوری بسیار مهم است و این منطقه به عنوان یکی از پتانسیل های این حوزه نقش ملی و استانی دارد.

عبدالرضا فلاح افزود: منطقه آزاد ارس به واسطه ویژگی هایی که دارد می تواند به هاب صادراتی شرکت های فناور و نوآور تبدیل شود.

ارس به هاب نمایشگاه های فناورانه کشور تبدیل شود

علی پور زیاد، مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز هم با بیان اینکه یکی از ملزومات فعالیت استارت آپ ها، داشتن جا و منطقه اقتصادی است، گفت: با توجه به موقعیت و زیرساخت هایی که در منطقه آزاد ارس وجود دارد، این منطقه قابلیت تبدیل شدن به هاب نمایشگاه های فناورانه کشور را دارد.

به گزارش ایرنا، شرکت‌های دانش‌بنیان با استقرار در مناطق آزاد می‌توانند علاوه بر حمایت‌ها و تسهیلات خاص شرکت‌های دانش‌بنیان، از مزایای قانونی مناطق آزاد در امور صادرات، سرمایه‌گذاری خارجی، گمرک و مالیات بهره مند شوند.

با توجه به اینکه منطقه آزاد ارس در حوزه صنعت و کشاورزی جزو رتبه های برتر مناطق آزاد کشور به شمار می رود و دارای زیرساخت های مناسبی در این حوزه هاست، می تواند انتخاب نخست شرکت های دانش بنیان برای بهره مندی از امتیازات مناطق آزاد باشد.

پ
برچسب ها:
نشان درجه یک هنری به عکاس پیشکسوت تبریزی اعطا شد درگذشت حسن ریاضی (ایلدیریم) شاعر و روزنامه نگار آذربایجانی بر اثر کرونا
نظرات و تجربیات شما
نام:
ایمیل:
سایت شما:
* نظری شما: